September 18, 2018

Over Ons

Als oprichter van Rank-Checker zie ik elke website als een nieuwe uitdaging. Tijdens mijn studie in online marketing, liep ik tegen verschillende aspecten aan op het gebied van SEO. Dit kon veel makkelijker en om deze reden ben ik begonnen met het ontwikkelen van een eigen check en monitoring software. Wat ik in veel bedrijven gezien heb, gaf mij juist meer inspiratie om het net even wat anders te gaan doen. Veel ranking checkers zijn erg onoverzichtelijk of bieden te veel uitgebreide mogelijkheden aan. Dit kan natuurlijk juist een pluspunt zijn, mits de gebruiker al verstand heeft van online marketing.

Tijdens de conceptontwikkeling van Rank-Checker heb ik rekening gehouden met nieuwe en onervaren gebruikers. SEO zou toegepast moeten worden door iedereen, want elk bedrijf verdient een kans. Veel bedrijven hebben geen budget beschikbaar om een fulltime marketing manager in handen te kunnen nemen. Dit zou ook niet moeten, vooral niet bij jonge bedrijven die zich nog in de ontwikkelingsfase bevinden. Desondanks, is het wel nodig om een bedrijfswebsite vanaf het eerste moment SEO proof te presenteren. Dit is een situatie waar veel bedrijven zich nu in verkeren; te weinig budget om een website volledig te kunnen optimaliseren. Zonde, want daardoor missen zij een grote hoeveelheid aan potentiële klanten.

Met een focus op jonge ondernemers, is Rank-Checker in 2016 in het leven geroepen. De Rank-Checker software is al vanaf 9 euro per maand beschikbaar en weet zich daarom neer te zetten als een low budget monitoring tool. Ondanks deze reputatie is de kwaliteit van Rank-Checker zeer hoog en mogen wij het zeker als de meest effectieve tool in Nederland gaan noemen. Laag budget en hoge prestaties, dat is precies wat ik met Rank-Checker wilde bereiken. Mede dankzij onze analysetool, is SEO nu gemakkelijk en daardoor toegankelijk voor iedereen in elk soort bedrijf. Het is dus vanaf nu niet meer nodig om een dure marketing bureau in te schakelen, want met een aantal klikken kunt u uw website gemakkelijk zelf onderhouden.

De populariteit van Rank-Checker stijgt met de dag en we ontvangen regelmatig positieve feedback op ons monitoringsysteem. Door een globaal en overzichtelijke dashboard aan te bieden in de software, kunt u met 1 blik de huidige statistieken inzien. Wat Rank-Checker anders maakt ten opzichte van onze concurrentie is dat u via Rank-Checker snel en eenvoudig statistieken kunt verzamelen in een rapport. Er zijn zelfs mogelijkheden om de layout van het rapport te wijzigen naar een design naar wens. Zo kunt u het rapport volledig customizen naar uw eigen corporate identity. Het rapport is exporteerbaar naar PDF, waardoor u dit direct naar uw klanten of medewerkers kunt doorsturen.

SEO blijft voor mij de toekomst en ik zal me dan ook altijd blijven ontwikkelen in dit onderdeel. Alles wat wij bij Rank-Checker dagelijks leren, wordt direct in onze software toegepast. Wij hopen dat Rank-Checker het voor u mogelijk maakt om zelf weer touwtjes in handen te nemen op het gebied van online marketing en SEO!

Met vriendelijke groet,

Johnny de Jong
Oprichter en Directeur Rank-Checker